U Župi sv. Jurja mučenika u Draganiću u ponedjeljak 3. listopada, na 24. obljetnicu proglašenja blaženim bl. Alojzija Stepinca, održana je rekolekcija svećenika Jastrebarskog dekanata.

Domaćin susreta bio je župnik i dekan Jastrebarskog dekanata preč. Miroslav Lesičar. Svećenik gost-predavač preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebi te ujedno ravnatelj Papinskih misijskih djela u Zagrebačkoj nadbiskupiji održao je predavanje podijeljeno u dva dijela. U prvome je govorio o budućnosti Međubiskupijskoga sjemeništa u Zagrebu, a u drugome dijelu govorio je o radu i ustrojstvu Papinskih misijskih djela, prigodno uoči nadolazeće Misijske nedjelje.

Nakon završenog dekanatskog sastanka, svećenici su se uputili u župnu crkvu Sv. Jurja mučenika slaviti misu koju je predvodio i na njoj propovijedao preč. Pavlaković. Uslijedilo je polusatno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Župa Draganić određena je da 3. listopada u ime cijele Zagrebačke nadbiskupije moli i kleči pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te dragom Bogu prikazuje svoje zahvale, molitve i prošnje u ime svih vjernika.

Preuzeto sa: ika.hkm.hr