Odgojitelji i sjemeništarci Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu tradicionalno će se uključiti u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje želeći odati počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, a napose svim stradalima u Domovinskom ratu.

Obilježavanje Dana sjećanja bit će upriličeno kroz dva dana:

Četvrtak, 17. studenoga u 19.00 sati

Sjemenišna zajednica uključuje se u memorijalno molitveni susret u organizaciji Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa pod naslovom: „Srce i riječ za Vukovar“ koji će se održati u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupskog pastoralnog instituta na zagrebačkom Kaptolu.

Nakon Akademije, okupljeni bogoslovi i sjemeništarci zajedno sa svojim odgojiteljima, u dvorištu Bogoslovije, upriličit će molitvu za Domovinu Hrvatsku, za poginule branitelje, za obitelj i mir u svijetu te za sve siromašne i pogođene raznim nedaćama uz prigodno paljenje lampiona.

Petak, 18. studenoga u 18.11 sati

Slavlje svete mise zadušnice za sve poginule, stradale i nestale branitelje Vukovara i Škabrnje u svečanoj sjemenišnoj dvorani s početkom u 18.11 sati predvodit će vlč. Josip Vragović, župnik u Brezničkom Humu.

Tokom dopodneva, sjemenišna zajednica pohodit će Ulicu grada Vukovara gdje se nalazi spomenik Domovini i spomenik dr. Franji Tuđmanu te paljenjem lampaša i molitvom odati počast prvom hrvatskom predsjedniku i svim stradalima u pobjedničkom Domovinskom ratu.

Obilježavanje Dana sjećanja završit će istoga dana Akademijom koju tematski priprema svaka sjemenišna godina ponaosob za pristigle dječake na „Vikend u sjemeništu“, a završit će molitvom i paljenjem 31 lampiona unutar sjemenišnog kompleksa te euharistijskim klanjanjem kroz čitavu noć za cijelu Hrvatsku domovinu, njezine žrtve, sve žive i mrtve, a ujedno i za kajanje i obraćenje krvnika.