Po povratku sjemeništaraca nakon dvotjednih božićnih i novogodišnjih školskih praznika, u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu u utorak, 10. siječnja ove godine održao se godišnji blagoslov sjemenišne zajednice. Obred blagoslova predvodio je vlč. Luka Premelč, duhovnik sjemeništaraca sa zagrebačke Šalate.

Blagoslov sjemenišnih prostora po prvi je puta izvršen u dva dijela. Nakon povratka sjemeništaraca sa redovite nastave i završenog objeda, a prije nego li će sjemenišni djelatnici poći svojim kućama upriličen je blagoslov Ureda rektora, sjemenišne blagovaonice, kuhinje i vešeraja, a potom je navečer uslijedio blagoslov sjemenišne zajednice.

Na samome početku večernjeg blagoslova sjemeništarci i odgojitelji okupili su se u privremenom molitvenom prostoru svečane sjemenišne dvorane gdje ih je blagoslovnom molitvom osokolio duhovnik Premelč poželjevši da se ovim blagoslovom među sjemeništarcima jača uzajamno prijateljstvo, iskaže oprost te učvršćuje vjera, kako bi II. školsko polugodište zajednički nastavili u istinskoj radosti.

Zatim je duhovnik Premelč u pratnji sjemeništaraca – ministranata i pjevača, uz molitvu i pjesmu popraćenu škropljenjem blagoslovljenom vodom te prigodnim poklonima, blagoslovio sobe i učionice sjemeništaraca, kao i zajedničke sjemenišne prostorije te sobe odgojitelja.

Blagoslov sjemenišne zajednice zaključen je završnom molitvom za rast u duhovnom zvanju i božićnim pjesmama koje su tijekom čitavog vremena blagoslova odjekivale sjemenišnim hodnicima.