Na treću vazmenu nedjelju – Jurjevsku nedjelju, 23. travnja ove godine, nakon otpjevane svečane večernje molitve časoslova naroda Božjega, u prostorijama Sjemeništa održao se plenum za odgojitelje i sjemeništarce kojim je predsjedao preč. Matija Pavlaković, rektor Sjemeništa.

Plenum je započeo u 20.35 sati na kojem je prisustvovalo 12 sjemeništaraca te svi odgojitelji. Na početku plenuma preč. Rektor iznio je plan rada u Sjemeništu za IV., V. i VI. mjesec, a posebno je potakao prisutne sjemeništarce na maksimalno zalaganje u školi budući da do ljetnih praznika i kraja školske godine ostaje nešto više od 8 radnih tjedana, dok maturanti imaju svega malo više od 4 radna tjedna do kraja srednjoškolskog obrazovanja.

Posebna tema odnosila se na Susret sjemeništaraca i odgojitelja RH i BIH koji će se održati od 05.05. do 07.05. ove godine u Zadru. Domaćin susreta bit će Nadbiskupsko sjemenište “Zmajević” u Zadru, a ovaj tradicionalni Nacionali susret okupit će pedesetak sjemeništaraca i petnaestak odgojitelja iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine. To će biti drugi takav susret nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom korona virusa. Iznijet je okvirni plan te detalji oko polaska na Susret.

Rektor se osvrnuo, dakako, i na maturante koji zaključuju svoje srednjoškolsko obrazovanje, a teme poput hodočašća na župe, podjele novih službi u Sjemeništu, svećeničkih ređenja u nad/biskupijama i ove su godine bile neizostavne.

Na kraju plenuma, a prije završnog blagoslova i molitve, preč. Rektor čestitao je sjemeništarcima koji su tijekom uskrsnih praznika slavili svoj rođendan, a potom je zaželio svima mnogo uspjeha na duhovnom i intelektualnom planu u ovom posljednjem poluvremenu školske i sjemenišne godine.