Nadbiskupsko sjemenište „Zmajević“ u Zadru domaćin je ovogodišnjeg Nacionalnog susreta sjemeništaraca, dijecezanskih i redovničkih, iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine koji se tradicionalno održava početkom mjeseca svibnja, svaki puta u drugoj nad/biskupiji.

Susret pod geslom „Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas“ (Iv 15,16) započinje okupljanjem sudionika u večernjim satima 5. svibnja ove godine u Zadru.

Program središnjeg dana Susreta, u subotu 6. svibnja, započinje jutarnjom molitvom, a nakon doručka slijedi predstavljanje Sjemeništa s početkom u 9 sati. Sportska natjecanja sjemeništaraca predviđena su za 10 sati, a nakon ručka uslijedit će obilazak Zadra i hodočašće u Nin gdje će, u crkvi sv. Anselma, sjemeništarci i njihovi odgojitelji slaviti svetu misu s početkom u 17 sati. Nakon večere i povratka u Zadar predviđeno je zajedničko druženje u prostorima sjemeništa.

Zadnjeg dana Susreta predviđen je radni susret odgojitelja, a potom i središnje misno slavlje s početkom u 11 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru.

Na ovom tradicionalnom Nacionalnom susretu sjemeništaraca sudjeluju domaćini iz Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević“ iz Zadra te članovi Nadbiskupskog sjemeništa iz Splita, franjevačkog sjemeništa iz Sinja i Međubiskupijskog sjemeništa iz Zagreba.

Ovom Susretu nazočit će i zadarski nadbiskup mons. Milan Zgrablić.

Plodove ovog kongresa preporučamo u Vaše molitve!