Od petka 17. do nedjelje 19. studenoga ove godine sjemeništarci i odgojitelji sa zagrebačke Šalate borave u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i sudjeluju u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara koju Đakovačko-osječka nadbiskupija 24. godinu zaredom organizira u okviru Nadbiskupijskog spomen-hodočašća u Vukovar 18. studenog svake godine.

Na svom hodočašću, između ostalog, boravit će u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu, posjetit će grad heroj Vukovar, a u nedjelju će animirati prijepodnevno misno slavlje u župi Dobroga Pastira u Đakovu te večernje misno slavlje u župi Kraljice Svete Krunice u Vođincima blizu Đakova.

Ovo je ujedno i prvo povijesno hodočašće Sjemeništa na sam Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2023. koje se ove godine odvija pod sloganom “Vukovar – moj izbor i u dobru i u zlu”.

Ovim hodočašćem šalatsko sjemenište želi se pridružiti desecima tisuća onih koji će ovih dana i tjedana iskazati pijetet svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, a napose stradalima u gradovima herojima Vukovaru i Škabrnji.