Nakon što su šalatski sjemeništarci koncem siječnja odmjerili snage i vještine turnirima u stolnom tenisu i šahu, na red je došao i rukomet.

Naime, tijekom zimskih mjeseci ili perioda lošijeg vremena, šalatski sjemeništarci predvođeni odgojiteljem svake srijede u popodnevnim satima dobrotom poglavara Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa na zagrebačkom Kaptolu koriste prostor njihove dvorane za različita sportska nadmetanja u kojima najčešće dominira nogomet.

Željom sjemeništaraca predloženo je rektoru da se organizira vježbanje u rukometu što je rektor sjemeništa oduševljeno prihvatio kao ideju, jer je i sam svojedobno igrao rukomet te postigao u tom sportu zapažene rezultate kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu u periodu od 1996.-2001. godine.

Kroz nepuna dva sata ove srijede, 7. veljače, sjemeništarci su pokazali zavidan rukometni talent i vrlo vješto baratanje loptom, a na koncu treninga uslijedio je i rukometni meč u kojem su obje strane pokazale borbu i želju za pobjedom.

Po završetku ovog rukometnog spektakla koji još nije viđen među šalatskim sjemeništarcima, odlučeno je da će se i narednih srijeda nastaviti sa vježbanjem, možda i uz stručno vodstvo ako se interes bude povećavao.

Svakako, dečki su bili za svaku pohvalu… od zagrijavanja, preko igre s loptom, šuterskog treninga do same utakmice i neizostavnih sedmeraca u kojima su, kao najjača karika, dominirali vratari Matijas Idžanović i rektor Pavlaković.