Po povratku sjemeništaraca sa uskršnjih praznika na drugu vazmenu nedjelju (Bijelu ili Tominu nedjelju/Nedjelju Božjeg milosrđa), 07. travnja ove godine, nakon otpjevane svečane večernje molitve časoslova naroda Božjega, u prostorijama Sjemeništa održao se plenum za odgojitelje i sjemeništarce kojim je predsjedao preč. Matija Pavlaković, rektor Sjemeništa.

Plenum je započeo u 20.35 sati na kojem je prisustvovalo 14 sjemeništaraca (1 opravdano odsutan) te oba odgojitelja. Na početku plenuma preč. Rektor iznio je plan rada u Sjemeništu za IV., V. i VI. mjesec, a posebno je potakao prisutne sjemeništarce na maksimalno zalaganje u školi budući da do ljetnih praznika i kraja tekuće školske i sjemenišne godine ostaje 11 radnih tjedana, dok maturanti imaju svega 7 radnih tjedana do kraja srednjoškolskog obrazovanja.

Posebna tema odnosila se na Susret sjemeništaraca i odgojitelja RH i BIH koji će se održati od 10.05. do 12.05. ove godine u Novigradu na Dobri. Domaćin susreta bit će Međubiskupijsko sjemenište iz Zagreba, a ovaj tradicionalni Nacionali susret okupit će četrdesetak sjemeništaraca i desetak odgojitelja iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine. To će biti treći takav susret nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom korona virusa. Iznijet je okvirni plan te detalji oko polaska na Susret kojem smo zadnji puta bili domaćini 2016. godine.

Rektor se osvrnuo, dakako, i na maturante koji zaključuju svoje srednjoškolsko obrazovanje, a teme poput hodočašća na župe, podjele novih službi u Sjemeništu, svećeničkih ređenja u nad/biskupijama i ove su godine bile neizostavne.

Na kraju plenuma, a prije završnog blagoslova i molitve, preč. Rektor čestitao je sjemeništarcima koji su tijekom uskrsnih praznika slavili svoj rođendan, a potom je zaželio svima mnogo uspjeha na duhovnom i intelektualnom planu u ovom posljednjem poluvremenu školske i sjemenišne godine.