Dragi prijatelji Sjemeništa!

S ponosom i zahvalnošću stavljamo pred vas, na koncu još jedne školske i sjemenišne godine, naš sjemenišni godišnjak „Glas sa Šalate“, list sjemeništaraca Međubiskupijskog sjemeništa sa zagrebačke Šalate.

Na 60 stranica donosimo vam mnoštvo različitih i zanimljivih tema iz života Sjemeništa u protekloj pastoralnoj godini koje su rezultat marljivog rada sjemeništaraca i njihovih odgojitelja. Godišnjak započinje bogatom sjemenišnom kronikom da bi u drugom dijelu predstavio nove sjemeništarce prvog razreda, zatim neka nova lica u sjemeništu, izvještaj o duhovnim vježbama za maturante te pogled jednog sjemeništarca na prijeđeni hod kroz četiri godine provedene u sjemenišnoj zajednici. Potom slijede velike teme poput izvještaja sa godišnjih duhovnih vježbi sjemenišne zajednice u Novigradu na Dobri, zatim proslave Dana sjemeništa o svetkovini Bezgrješne te ovogodišnjeg domaćinstva na Godišnjem susretu sjemeništaraca i odgojitelja Crkve u Hrvata. Tu su i nezaobilazne teme poput raznih hodočašća ostvarenih tijekom čitave sjemenišne godine, kao i izvještaj sa SHKM-a u Gospiću. U posljednjem dijelu Godišnjaka donosimo nekoliko tema iz duhovnosti kojih su autori sjemeništarci trećeg razreda. Uz mnoštvo dobrih fotografija, zadnje stranice glasila donose i poziv novim članovima da postanu dio naše sjemenišne zajednice ovog „Grada na gori“.

Zahvaljujemo ovom prigodom glavnom uredniku maturantu Mihaelu Riseku te uredničkom vijeću na čelu s duhovnikom vlč. Lukom Premelčem koji su omogućili izlazak još jednog vrijednog Godišnjaka u stoljetnoj povijesti „sjemeništa malenih“.

Također, od srca zahvaljujemo gospođi Mirjani Kos na grafičkom oblikovanju, sjemenišnim odgojiteljima na jezičnom oblikovanju tekstova te tiskarskom obrtu „Pečat“ iz Slavonskog Broda na tiskanih 2000 primjeraka ovog 34. broja sjemenišnog glasila!

Novi broj sjemenišnog Godišnjaka potražite u rektoratu Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati.

Radujemo se zajedničkom čitanju…