Na završetku još jedne školske godine duhovnik šalatskih sjemeništaraca i gimnazijalaca vlč. Luka Premelč predslavio je u ranim jutarnjim satima 21. lipnja u dvorištu Gimnazije (negdašnji prostori AISZ-a) misu zahvalnicu za učenike, profesore i djelatnike Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu.

„Želimo na kraju školske godine reći Bogu hvala za ono što je njegov dar, ali i zahvaliti onima koji su svojom ljudskom suradnjom učinili da naša šalatska gimnazija bude mjesto rasta ne samo u znanju, nego u cjelokupnom vašem razvoju kao osoba. Želimo Bogu povjeriti ne samo što je bilo uspješno nego i ono što je bilo teško jer se s Bogom lakše nose i neuspjesi“, kazao je vlč. Premelč u uvodnom dijelu slavlja.

U svojoj homiliji, vežući se na misna čitanja 11. tjedna kroz godinu, propovjednik je, između ostaloga, napomenuo kako „ovim slavljem želimo, puni zahvalnosti, pogled usmjeriti ponajprije unazad. Hvala ti, Gospodine, Bože naš, što si bio uz nas kroz sve izazove i nevolje, radosti i žalosti tijekom ove školske godine. No, ovim slavljem želimo svoj pogled usmjeriti i prema naprijed, na ljeto pred nama. Ljeto je vrijeme odmora, ali i opasnosti. Dragi mladi prijatelji, molim vas, nemojte u svojim odmorima, uživanjima i slobodi, zaboraviti na dragog Boga. Uvijek se odmaraj s Bogom i u Bogu, ali nikad od Boga! Želim vam svima plodonosno i ugodno ljeto, a dragi Boga neka vas sačuva od svakoga zla”, zaključio je vlč. Premelč.

Ljepoti misnog slavlja pridonijeli su sjemeništarci svojim ministriranjem i posluživanjem oko oltara te Mješoviti zbor Nadbiskupske klasične gimnazije svojom pjesmom pod ravnanjem profesorice Ankice Juričić.

Prije popričesne molitve sudionici slavlja izrekli su zahvalnost Bogu pjevanjem himna „Tebe Boga hvalimo“. Završavajući misno slavlje vlč. Premelč je zaželio svima ugodan ljetni odmor te je na učenike, nastavnike i školske djelatnike zazvao Božji blagoslov.

Tijekom misnog slavlja velik broj učenika i profesora pristupio je sakramentu pomirenja kojeg je podjeljivao preč. Matija Pavlaković, rektor šalatskog Sjemeništa i duhovnik u Gimnaziji.

Po završetku misnog slavlja učenici i profesori krenuli su u školske klupe kako bi u redovitosti priveli zadnje sate radnog dana, a potom kreću na ljetne praznike za koje želimo da ne budu vrijeme praznine – praznici, već i dalje vrijeme osobnog obogaćenja i blagoslova.