Puno je lijepih dana u sjemeništu, ali jedan je najljepši: svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. To je Dan našega sjemeništa. Od ranog jutra u našoj zajednici bilo je svečano: jutarnja molitva, dolazak roditelja koji će s nama provesti cijeli dan, svečano Euharistijsko slavlje koje je predvodio nač rektor, roditeljski sastanak, svečani ručak i na kraju tradicionalna predstava na koju je došlo mnoštvo uzvanika.

Pozdravljajući sve prisutne, naš generalni duktor Ivan Šarec obratio se ovim riječima:” Oče biskupe, cijenjeni svećenici, redovnici i redovnice!
Dragi naši roditelji, rodbino i prijatelji!
U ime svih sjemeništaraca i odgojitelja radosno vam kličem: dobro nam došli večeras na ovaj šalatski brijeg!!! Svetkovina Bezgrešnog začeća slavi se već desetljećima kao Dan sjemeništa. Svake godine na ovaj dan, Marija vas poput sjajne zvijezde poziva i izaziva da se uputite u naše malo sjemenište. Ono je večeras veće upravo zbog vaše prisutnosti i želje da nam budete podrška da velikodušno odgovorimo na Isusov poziv. Hvala vam zato! A mi vjerujemo da ne ćete požaliti truda. I ove godine pripremili smo prigodnu predstavu pod nazivom: „Moja osveta je oprost“. Uvjeren sam da vas većina pogađa: posvećena je našem novom blaženiku Miroslavu Bulešiću, velikom štovatelju Marijinu. Ponosni smo što je potekla iz pera dvojice sjemeništaraca, a zahvalni smo što je poduprta i večeras se izvodi blizinom i podrškom dobrih ljudi. O njima malo više na kraju, kada vidimo kako će sve proći. Uživajte u predstavi i što ljepše poželjeti i reći doli: Bezgrešna Majko, moli za nas!”