Proteklog vikenda, 29. travnja do 1. svibnja, Međubiskupijsko sjemenište na zagrebačkoj Šalati bilo je domaćin Susreta sjemeništaraca Crkve u Hrvata.
Okupilo se preko 120 sjemeništaraca iz redovničkih i dijecezanskih sjemeništa iz Travnika, Sinja, Zadra, Splita i Zagreba.

Susret je započeo okupljanjem u petak navečer te euharistijskim klanjanjem. Sljedeći dan započeo je predstavljanjem sjemeništa. Svečano euharistijsko slavlje u 11:30 predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. Biskup je ohrabrio sjemeništarce da se ne boje protivština koje je i sam Isus najavio onima koji ga slijede. Istaknuo je kao uzore bl. Alojzija Stepinca i sv. Leopolda Bogdana Mandića, koji su nadvladali protivštine jer su bili postojani i zagledani u Isusa Krista. Sjemeništarci su proveli poslijepodne u sportskim natjecanjima iz nogometa, košarke i stolnog tenisa. dan je završio izvođenjem predstave “Milosrđe mi je milo”. Šalatski domaćini i ovaj su puta predstavom oduševili publiku, u kojoj su uz goste sjemeništarce nazočili i drugi posjetitelji. U jutarnjim satima nedjelje gosti su imali priliku razgledati centar glavnog grada Hrvatske. U 11 sati euharistijsko slavlje je predvodio rektor šalatskog sjemeništa, Domagoj Matošević. Nakon ručka, sjemeništarci-gosti su pošli put svojih sjemeništa, radujući se sljedećem susretu u Travniku 2017.g.