Sjemenišna zajednica Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati, imala je godišnje duhovne vježbe od 6. do 9. listopada 2016. godine u Svetištu Majke Božje od Krasna, na sjevernom Velebitu. Duhovne vježbe je vodio Krčki biskup, mons. Ivica Petanjak. Kroz nekoliko nagovora biskup je potaknuo sjemeništarce da budu postojani u vjeri i odlučni u pozivu koji im Bog upućuje.
Vrijeme koje sada žive više se neće ponoviti i zato je potrebno živjeti ga kvalitetno. Kada se na putu pojave krize ne smije se malaksati, već dapače, udvostručiti marljivost, postojanost i molitvu. Biskup je naglasio kako je to recept do uspjeha jednog zvanja i poslanja. Progovorio je i o afektivnom životu kao važnoj sastavnici svake osobnosti. Mons. Petanjak istaknuo je na kraju kako glavna karakteristika svakog Božjeg čovjeka treba biti radost koja izvire iz zajedništva s Gospodinom. Naglasio je kako pod svaku cijenu treba izbjegavati oholost, neprijateljicu zdravog zajedništva i kvalitetnih odnosa. Uz svakodnevna Euharistijska slavlja i nagovore sjemeništarci su imali dijalog s biskupom: mnoštvo pitanja i plodonosnu raspravu.
Duhovne vježbe bile su prožete pobožnostima Križnog puta, molitvom krunice i cijelonoćnim klanjanjem. Uz ove redovite načine Božjeg govora u duhovnim vježbama, Gospodin je progovarao 55 sjemeništaraca i kroz prekrasnu prirodu u kojoj su boravili kroz dane duhovnih vježbi. Po završetku stigli su u drevni Senj, gdje su s odgojiteljima i domaćom župnom zajednicom slavili nedjeljno Euharistijsko slavlje te svjedočili o Božjem pozivu. Na kraju su pohodili tvrđu Nehaj.