U utorak, 12. rujna ove godine, na spomendan Presvetog imena Marijina, sjemenišnu zajednicu na Šalati posjetilo je, u popodnevnim satima, 25 bogoslova prve godine filozofsko – teološkog studija na KBF-u u Zagrebu u zajedništvu sa vicerektorom Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, vlč. Ivicom Cujzekom.

Po dolasku u Sjemenište dočekao ih je rektor, preč. Matija Pavlaković te im zaželio dobrodošlicu i ugodan boravak u prostorima ove drevne Crkvene ustanove. Ukratko im je izložio povijest Sjemeništa i njegovo trenutno stanje te je na poseban način pozdravio ovogodišnje sjemeništarce maturante koji su nastavili svoje daljnje obrazovanje i hod prema svećeništvu kao bogoslovi i studenti teologije. Čestitao je i bogoslovima na odvažnosti što su krenuli putem svećeništva i zaželio im na početku njihove formacije obilje Božjeg blagoslova te da uvijek budu zagledani u uzor svećenika – blaženog kardinala Alojzija Stepinca, za čije proglašenje svetim usrdno molimo.

Po završetku izlaganja prečasnog Rektora, pohodili smo i sjemenišnu crkvu Srca Isusova gdje smo u molitvi zahvalili Gospodinu za dar poziva i odaziva kojeg, naglašava rektor, trudite se pretvoriti u odgovornost.

Potom smo obišli kompleks sjemeništa zadržavši se u “srcu sjemeništa” – sjemenišnoj kapeli Navještenja Marijina – u kojoj smo zajedno molili pred relikvijama blaženog kardinala Alojzija Stepinca i svete Majke Terezije iz Kalkute.

Druženje je završilo kratkom okrjepom u prostorima sjemeništa, a posebnu zahvalu rektoru Pavlakoviću na prijemu i gostoprimstvu izrazio je vlč. Ivica Cujzek, vicerektor u bogosloviji.