Na poziv vlč. Mije Posavca, župnika dviju župa: Srca Isusova – Velika Pisanica te Duha Svetoga – Veliki Grđevac, a sam župnik je negdašnji sjemeništarac, u nedjelju, 18. studenoga ove godine, četvorica sjemeništaraca predvođena vlč. Goranom Bužakom, odgojiteljem u Sjemeništu, posjetili su Bjelovarsko-križevačku biskupiju. Misna slavlje u 09.00 i 11.00 sati predvodio je vlč. Goran Bužak, u zajedništvu sa domaćim župnikom.

Tumačeći Božju riječ vežući se uz liturgijska čitanja (Dn 12,1-3; Ps 16,5.8-11; Heb 10,11-14.18; Mk 13,24-32), vlč. Bužak je, između ostalog, istaknuo: „Danas se na poseban način i sa posebnim poštovanjem spominjemo svih žrtava Vukovara i Škabrnje. Danas također traje rat, ali ne za teritorij nego traju naše osobne borbe za dobro. Uvijek se trebamo boriti za dobro i ustrajati u našoj borbi i kada bude najteže trebamo biti ustrajni i nastaviti kao i branitelji u Vukovaru; trebamo se za dobro boriti do zadnjih snaga, a kada sve to prođe i kada se osvrnemo na ove dane, bit ćemo ponosni kao što su danas branitelji ponosni na svoju žrtvu.“, zaključuje propovijednik.

Ljepoti misnoga slavlja svojim ministriranjem i svjedočenjem o duhovnom pozivu pridonijela su i četvorica sjemeništaraca: Hrvoje Havliček, Luka Živko, Bruno Salamon i Dario Bajraktari, dok je liturgijsko pjevanje predvodio župni mješoviti zbor.

Na koncu sv. Mise okupljeni su paljenjem svijeća i molitvom odali na poseban način počast Vukovaru te molili za sve žrtve rata.

Po završetku misnoga slavlja radost zajedništva nastavljena je i oko obiteljskog stola u prostorima župne kuće.