Po povratku sjemeništaraca, nakon božićnih i novogodišnjih školskih praznika, u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu u nedjelju, 13. siječnja, održao se godišnji blagoslov sjemenišne zajednice, kojega je predvodio vlč. Petar Mlakar, duhovnik Sjemeništa na zagrebačkoj Šalati.

Na samome početku blagoslova sjemeništarci i odgojitelji okupili su se u kućnoj kapelici Navještenja BDM gdje ih je kratkim nagovorom na temelju naviještenog evanđeoskog odlomka (Lk 3, 15-16.21-22) uveo duhovnik Petar Mlakar, poželjevši da se ovim blagoslovom među sjemeništarcima jača uzajamno prijateljstvo, iskaže oprost te učvršćuje vjera, kako bi II. školsko polugodište zajednički nastavili u istinskoj radosti.

Zatim je duhovnik Mlakar u pratnji sjemeništaraca – ministranata i članova Okteta, uz molitvu i pjesmu popraćenu škropljenjem i kađenjem, najprije blagoslovio svećeničku aulu, zatim sobe i učionice sjemeništaraca, rektorat te odgojiteljske prostorije. Također, blagoslovljeni su i prostori gdje živi nekolicina djelatnika Sjemeništa kako bi se nad svima izlio Božji blagoslov.

Blagoslov sjemenišne zajednice zaključen je završnom molitvom za rast u zvanju isprepletenom ljubavlju u prostorima Sjemeništa.