“Moj život promijenio je Gospodin na Taize susretu”

Na prvi četvrtak mjeseca veljače, održan je prvi „Susret vjere“ u novoj građanskoj godini, a gošća večeri bila je gđa. Iva Pavković, profesorica biologije i kemije, majka devetero djece, aktivna vjernica laikinja u Marijinoj legiji.

Tema ovomjesečnog „Susreta vjere“ bila je osobno svjedočanstvo profesorice Pavković sa naslovom: “Kako sam naučila pouzdati se u Božju providnost“.

Nakon uvodnog slova i pozdrava preč. Matije Pavlakovića, rektora Sjemeništa, okupljenim sjemeništarcima, njihovim prijateljima, roditeljima i školskim kolegama obratila se gošća večeri, prof. Iva Pavković.

U svom izlaganju pobliže je slušateljima približila kako je Bog djelovao i djeluje u njenoj svakodnevici, kako ga možemo prepoznati u različitim znakovima kojima nam dolazi ususret. Božja providnost vodila ju je kroz čitav život. Odrasla u Zagrebu, u ne baš vjerničkoj obitelji te joj je život bez Boga bio svakodnevica. Posebno ju je pogodila rastava roditelja, a utjehu je pronalazila u prirodi. Posebnu radost pronašla je u planinarenju gdje je upoznala i supruga te u tome vidi, također, znakove Božje providnosti jer je suprug, zajedno sa njenom prijateljicom sa fakulteta, bio prvi koji joj je približio Boga i otvorio škrinju vjere u Njega. Zaokret u vjeri doživjela je u Barceloni za vrijeme Taize susreta gdje, kako svjedoči, je susrela jednu obitelj kod koje je bila smještena i koja joj je kroz radost zajedništva, ljubavi, pjesme i molitve omogućila da upozna Božju ljubav. U Dugom Selu djeluje u Marijinoj Legiji i posebno je aktivna u apostolatu nazaretske grupe – rada s djecom kroz molitvu, pjesmu, čitanje duhovnog štiva, a jako puno prevodi sa engleskog, njemačkog i španjolskog jezika. Svjedoči kako već osam godina redovito svakoga dana ide na sv. Misu i ponosna je članica oblata unutar benediktinskog reda koji su i duhovnici pokreta Marijine legije. Posebno voli moliti časoslov te je svoje svjedočenje završila molitvom omiljenog joj Psalma 139 “Gospodine, proničeš me svega i poznaješ…”

Po završetku svjedočenja te uručenja prigodnoga poklona prof. Pavković od strane preč. Rektora, vrhunac susreta bilo je 20 – minutno euharistijsko klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom s posebnom nakanom za zaštitu i spas nerođene djece te za nova duhovna zvanja u našoj domovini i Crkvi, koje je predvodio vlč. Petar Mlakar, sjemenišni duhovnik, a glazbeno su ga popratili članovi zbora mladih župe Brestje “Djeca Božja”.

Po završetku susreta sa živim Bogom uslijedilo je tradicionalno druženje svih sudionika Susreta u sjemenišnom zdravljaku uz grickalice, sok i ukusne kolače koje su za ovu prigodu pripravili sjemeništarci Kristijan Kolonić i Josip Lulić.

Susret je završio oko 22.15 sati, a novi je zakazan za 07. ožujka na kojem će gost biti vlč. Andrija Vrane, duhovni voditelj Malog tečaja kršćanstva – Kursilja u zajedništvu sa glazbenim timom Kursilja.