Na poziv vlč. Josipa Hadrovića, župnika Župe Majke Božje Snježne u Trnovcu pokraj Varaždina, duhovnik Sjemeništa, vlč. Petar Mlakar, predvodio je na drugu korizmenu nedjelju svečano misno slavlje prigodom svetkovine godišnjeg euharistijskog klanjanja u toj župi.

Na temelju Božje riječi, potaknuo je okupljene vjernike da u nasljedovanju Gospodina budu strpljivi poput Abrahama, koji je morao dugo čekati da se ostvare dana mu Božja obećanja, i u nekim trenucima činilo mu se kao da se neće ostvariti, ali na kraju je Bog doista ispunio svaku svoju riječ. Znakovita je slika kako je Abraham rastjerivao ptice grabežljivice koje su se obarale na životinje žrtvovane u njegovom savezu s Bogom. Tako i kršćanin koji slijedi Krista treba rastjerivati sve one napasti koje bi htjele njegov savez s Bogom ugroziti, a te napasti su, primjerice, strah, sumnja, grijeh raznih vrsta, zavodljivost ovoga svijeta, i tako dalje. Da bismo mogli ostati vjerni poput Abrahama, Gospodin nam se javlja svake nedjelje u Euharistiji, u kojoj obnavlja svoj savez s nama i krijepi nas na putu života.

Zajedno sa duhovnikom, na svetoj Misi su sudjelovali Alen Husnjak i Filip Šimunović, sjemeništarci četvrte godine. Bila je to prigoda da sjemeništarci kažu i koju riječ o svome pozivu i životu u sjemeništu te potaknu zainteresirane dječake da dođu na ‘Vikend u sjemeništu’!