Dana 17. ožujka 2019. u jutarnjim satima  četvorica sjemeništaraca u zajedništvu s prefektom vlč. Goranom Bužakom uputila su se u podravski kraj, u posjet župi sv. Josipa u Novom Virju. Iz te župe Varaždinske biskupije, pokraj Đurđevca, dolaze dvojica sadašnjih sjemeništaraca: David Đuroci i Leon Levačić.

Prije svete mise ‘putujuća zajednica’ posjetila je obitelj Đuroci, gdje je bio pripremljen doručak. Po dolasku na župni dvor, domaći župnik, vlč. Nikola Markušić sve je radosno dočekao i uputio u protokol euharistijskog slavlja.

 

Slavlje druge korizmene nedjelje je, pred mnogobrojnom zajednicom i u koncelebraciji župnika, predvodio prefekt Bužak. Misna čitanja čitali su David Đuroci i David Širajčić, a isto tako svoje svjedočanstvo duhovnog poziva i iskustva života u sjemeništu vjernicima su podijelili  David Širajčić i Krunoslav Lukšić. Molitvu vjernika pročitao je Leon Levačić.

U svojoj homiliji prefekt Bužak je naglasio važnost molitve i rada koji nas posvećuju i vode preobraženju. Postoje dvije zamke u koje običan vjernik može upasti: zanemarivanje i zapostavljanje molitve pred radom ili pak bijeg i povlačenje u molitvu koja  se ne ispunja u radu i služenju. Mojsije i Ilija su nam znak vječnoga života i cjelovitosti otajstva spasenja. Učenicima se svidjelo boraviti u miru na Gori, no Isus ih je nakon molitve vratio u svakodnevnicu. Neka nama ova korizma bude plodna molitvom koja preobražava, ali i  molitvom za duhovna zvanja koja su našoj Crkvi prijeko potrebna, zaključio je vlč. Goran Bužak.

 

Cijelokupno slavlje svojim je pjevanjem uzveličao i župni zbor.
Na koncu svete mise, župnik se zahvalio gostima što su unijeli određenu svježinu u nedjeljni susret župne zajednice. Poslije svete mise u župnoj kući za goste je upriličen ručak. Nakon bratskog zajedništva u župi, druženje je nastavljeno kod obitelji Levačić, roditelja našeg sjemeništarca Leona.