Na prvi četvrtak mjeseca travnja održan je treći ‘Susret vjere’ u ovoj građanskoj godini, a gošća večeri bila je gospođa Ksenija Abramović, direktorica i glavna urednica Laudato televizije. Tema ovomjesečnog ‘Susreta vjere’ bila je osobno svjedočanstvo gđe Ksenije koje je nosilo naslov “Put malih koraka”.

Nakon uvodnog slova i pozdrava vlč. Petra Mlakara, duhovnika sjemeništa, okupljenim sjemeništarcima, njihovim prijateljima, roditeljima i školskim kolegama obratila se gošća večeri, gđa Ksenija Abramović.

Svoje izlaganje započela je riječima: “Evo, danas sam se odazvala na ovaj poziv, iako imam jako malo vremena. Zadnje četiri godine jedna od mojih najvećih molitava je: “Gospodine, umnoži vrijeme.” Ovo večerašnje svjedočanstvo poprilično sam naslonila na Laudato televiziju. U životu sam radila puno toga, ali moram reći da me projekt televizije, koji je, iako smo mala zemlja, jako veliki, uzeo cijelu. Nazvala sam ovu priču “Put malih koraka” jer to zaista tako i je. Dragi mladi prijatelji, sigurno imate puno planova i snova za svoju budućnost. Željela bih da se na trenutak zapitate: jeste li zaista stavili Krista u središte svakog svojeg plana i svakog svojeg straha?”

Zatim je progovorila o svojem prvom doticaju i susretu s medijima. Posvjedočila je kako je tada u životu bila ‘sigurna’ i financijski i duhovno, ali On ju je tada kroz jedan san pozvao u neku ‘nesigurnost’, u nešto nepoznato na što se ona odazvala i krenula raditi. Prepustila se Gospodinu i rekla: “Gospodine, ako Ti budeš podigao tu televiziju u našoj maloj Hrvatskoj, mi ćemo moliti. Danas svaki naš sastanak započinjemo molitvom.”

Nakon zanimljivog svjedočanstva i mnogo primjera koje je iznijela, u kojima se očitovala Božja providnost i pomoć kod raznih prepreka, na kraju je poručila okupljenima, citirajući papu Franju: “Kad sanjamo velike, lijepe stvari, približavamo se Božjem snu, onome što Bog sanja o nama. Molimo Gospodina da mladima udijeli sposobnost sanjanja, riskiranja, prihvaćanja teških zadaća koje su vidjeli u snovima. Ali nijedan put nije lagan, koji god da odaberete… Ne bojte se ni prepreka ni padova: s Kristom možete sve. Nemojte samo sanjati svoj život, već živite svoje snove.”

Po završetku svjedočenja te uručenja prigodnoga poklona gđi Kseniji od strane vlč. Gorana Bužaka, prefekta u sjemeništu, vrhunac svjedočenja bilo je 20-minutno klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom s posebnom nakanom za nova duhovna zvanja u našoj domovini i Crkvi, koje je predvodio vlč. duhovnik, a glazbeno su ga popratili članovi zbora mladih ‘Kefa-stijena’ iz Župe sv. Petra apostola u Zagrebu.

Po završetku susreta sa živim Bogom uslijedilo je tradicionalno druženje svih sudionika Susreta u sjemenišnom zdravljaku uz grickalice, sok i kolače koje su za ovu prigodu pripravili sjemeništarci.

Ovo je bio posljednji ‘Susret vjere’ u ovoj sjemenišnoj i školskoj godini. Pozivamo sve prijatelje Sjemeništa da nam se 8. lipnja pridruže na molitvenom bdjenju uoči svetkovine Duha Svetoga!