U nedjelju, 28. travnja, nakon otpjevane svečane molitve časoslova Naroda Božjega, u prostorijama Sjemeništa održao se plenum za odgojitelje i sjemeništarce kojim je predsjedao preč. Matija Pavlaković, rektor Sjemeništa.

Plenum je započeo u 20.35 sati na kojem je prisustvovalo 36 sjemeništaraca. Plenumu nije prisustvovao vlč. Petar Mlakar, sjemenišni duhovnik, zbog ranije preuzetih obveza. Na početku plenuma preč. Rektor iznio je plan rada u sjemeništu za V. i VI. mjesec, a posebno se osvrnuo na realizaciju projekta Susreta sjemeništaraca Hrvatske i BIH-a koji će se održati u Sinju od 03. do 05. svibnja ove godine.

Također je potakao prisutne sjemeništarce na maksimalno zalaganje u školi budući da do ljetnih praznika ostaje svega 7 radnih tjedana. Osvrnuo se i na maturante koji zaključuju svoje srednjoškolsko obrazovanje, a teme poput hodočašća na župe, podjela novih službi u sjemeništu, svećenička ređenja u nad/biskupijama, ljeto na Malom Lošinju i sl. i ove su godine bile neizostavne.

Na kraju plenuma, a prije završnog blagoslova i molitve, preč. Rektor čestitao je sjemeništarcima koji su tijekom praznika slavili svoj rođendan, a potom je zaželio svima mnogo uspjeha na duhovnom i intelektualnom planu u ovom, posljednjem poluvremenu školske i sjemenišne godine.