U nedjelju, 08. rujna, nakon otpjevane svečane molitve časoslova Naroda Božjega, u prostorijama Sjemeništa održao se plenum za odgojitelje i sjemeništarce kojim je predsjedao preč. Matija Pavlaković, rektor Sjemeništa.

Plenum je započeo u 20.35 sati na kojem je prisustvovalo 26 sjemeništaraca. Na početku plenuma preč. Rektor iznio je plan rada u sjemeništu za IX. X. XI. i XII. mjesec, a posebno se osvrnuo na hodočašće Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu i sjemenišne zajednice u Karlovac i Krašić koncem listopada te realizaciju projekta “Dan sjemeništa” koji je predviđen za drugu nedjelju došašća.

Također je potakao prisutne sjemeništarce na maksimalno zalaganje u školi; iznio je promjene u dnevnome redu sjemeništa, promjene u službama, a osvrčući se na ljetne praznike provedene na Malom Lošinju koncem lipnja iznio je i neke novosti koje su naišle na odobravanje osobito “starije garde” sjemeništaraca. Naglasak je stavio i na maturante koji iduće godine zaključuju svoje srednjoškolsko obrazovanje, a posebna radost bilo je i predstavljanje novih “prvaša” čitavoj zajednici.

Na kraju plenuma, a prije završnog blagoslova i molitve, preč. Rektor čestitao je sjemeništarcima koji su tijekom ljetnih praznika slavili svoj rođendan, a potom je zaželio svima mnogo uspjeha na duhovnom i intelektualnom planu u ovom, prvom poluvremenu školske i sjemenišne godine.