U ponedjeljak, 09. rujna ove godine, nova školska i vjeronaučna godina 2019./2020., započeta je euharistijskim slavljem i zazivom Duha Svetoga u isusovačkoj bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici za učenike, profesore i djelatnike Tehničke škole u Zagrebu.

Sv. misu predvodio je vlč. Goran Bužak, odgojitelj Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu.

Razlamajući Božju riječ uzetu iz Pavlove poslanice Korinćanima te Lukina evanđelja (usp. Kol 1, 24-2,3; Lk 6, 6-11) vlč. Bužak je, uz ostalo, naglasio: “Nije mi nakana podsjećati vas na neko školsko gradivo, nego nas potaknuti na ono što nam daruje Isus: Naše riječi i djela povezati s dobrom. Znanje se može koristiti kao sredstvo zla; može biti skučeno i nikada prerasti u mudrost. Pismoznanci i farizeji imali su puno spoznaja, ali nisu vidjeli da čovjeka treba postaviti u sredinu. Oni su Isusa stavili u sredinu, da ga se promatra, da ga se vreba, da ga se optuži i ukloni. Isus je promijenio nastavnu jedinicu toga dana I u sredinu postavio bolesnoga čovjeka. Svakomu od nas treba lijek Božje blizini, zahvat njegova Duha ljubavi. Svi čeznemo za puninom smisla i života koji se bez Boga ne može dohvatiti”, zaključuje propovjednik.

Ljepoti misnoga slavlja pridonijeli su sjemeništarci svojim ministriranjem i liturgijskim pjevanjem, budući da sedmorica sjemeništaraca su ujedno i polaznici Tehničke škole – Zagreb.

Po završetku misnoga slavlja, a prije završnoga blagoslova, župnik p. Ivan Matić, DI zaželio je svima sretan početak nove školske i vjeronaučne godine kako bi Gospodin svojom blizinom pratio i blagoslovio učenike, profesore i djelatnike Tehničke škole, a roditeljima i odgojiteljima udijelio strpljivost i brižnost u služenju mladima koji traže uzore svojih života.