Pod geslom „Gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce!“ (Mt 6, 21) održan je u subotu, 05. listopada u sv. Ivanu Zelini, u župi sv. Ivana Krstitelja susret ministranata Križevačkog, Vrbovečkog i Zelinskog dekanata. Na susretu je sudjelovalo oko 70 ministranta. Taj je susret dio pripremnog programa za obilježavanje jubileja, desete obljetnice utemeljenja Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Susret je započeo pod vodstvom vlč. Krunoslava Detića, povjerenika za pastoral duhovnih zvanja Bjelovarsko-križevačke biskupije koji je, posebno zadužen za pastoral ministranata. Za što bolju realizaciju ovakvih susreta, uz vlč. Detića brinu se biskupijski animatori.

Na početku je u zelinskoj crkvi, sve okupljene pozdravio pozdravio mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup, nakon čega je u prostorima osnovne škole Dragutin Domjanić” uslijedila kratka kateheza upoznavanja Bjelovarsko-križevačke biskupije koju je održao vlč. Dominik Jaić, župni vikar u župi sv. Ane u Križevcima. Sve prisutne je pozdravila i ravnateljica osnovne škole gospođa Gordana Čosić. Sjemeništarci Lovro Sušac i Leon Levačić, predstavili su ministrantima Međubiskupijsko sjemenište te sve zajedno svojom pjesmom i svirkom potaknuli na slavljenje Boga. Luka Živko, maturant je okupljenima posvjedočio o svom duhovnom zvanju te progovorio o mogučnostima koje sjemenište pruža, onima koji se odvaže u njega doći.

Nakon svjedočanstva, vjerojatno najbučniji dio čitavoga susreta bio je ministrantski kviz pod naslovom ‘Tko želi biti ministrantski milijunaš?’, gdje su okupljeni ministranti mogli pokazati svoje zavidno znanje iz vjeronauka te praktičnog poznavanja liturgijskih predmeta, ruha i posuđa, a uz to i poznavanja Svetoga pisma, crkvenog katekizma i liturgijske godine.

Po završetku kviza uslijedile su radionice u grupama, koje su vodili animatori. Upriličena je I okrijepa za ministrante, a nakon toga, sportske igre. Na koncu, ministranti su se ponovno okupili u župnoj crkvi na klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Tu su i svim ministrantima podijeljene uspomene na održani susret te im je najavljen veliki biskupijski susret ministranata koji bi trebao biti održan u veljaći 2020. na Šalati u Međubiskupijskom sjemeništu, kao sami početak proslave jubileja – desete obljetnice uspostave Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Susret je završio druženjem sudionika oko 16.00 sati.