Molitveno bdjenje mladih “Holywin – svetost pobjeđuje” ili „Noć svetaca“ uoči svetkovine Svih sveti, koje se od 2003. već tradicionalno održava kako bi se mladima približila važnost molitve za pokojne te ih se odmaknulo od trenda proslave Noći vještica ili Halloweena, ove se je godine održalo u 29 hrvatskih gradova. U gradu Zagrebu bdjenje se je održalo u Međubiskupijskome sjemeništu na Šalati.

Bdjenje je započelo misnim slavljem koje je u četvrtak, 31. listopada ove godine, u 18.30 sati predvodio o. Tomislav Špiranec, DI, isusovački povjerenik za mlade, a scenskim prikazom nakon misnog bdjenja prikazao se život bl. Ivana Merza.

Na euharistijskom slavlju uz o. Špiranca koncelebrirali su: vlč. Ivan Valentić, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, vlč. Tomislav Kralj, upravitelj župe sv. Nikole u Bistri, vlč. Ante Bojanić, župni vikar u župi sv. Ivana, apostola i evanđeliste u zagrebačkim Utrinama te vlč. mr. Josip Horvat ml., pastoralni asistent u župi Malešnica/Oranice te djelatnik Međubiskupijskog suda u Zagrebu.

Pjevanjem je misno slavlje animirao Nadbiskupijski zbor mladih, a ljepoti slavlja pridonijeli su i ministranti župe Bistra čineći svečanu asistenciju. Prije i tijekom sv. Mise četvorica svećenika bila su na raspolaganju mladima za sakrament sv. Ispovijedi.

Po završetku slavlja vlč. Valentić je zahvalio predvoditelju slavlja na nadahnutoj propovijedi, rektoru Sjemeništa na lijepom gostoprimstvu te je sve pozvao u svečanu dvoranu Sjemeništa na uprizorenje predstave o životu bl. Ivana Merza na jedan potpuno drugačiji način, koju su za ovu prigodu priredili mladi Zagrebačke nadbiskupije pod redateljskom palicom Ivane Foretić.

Predstavu, koja se izvodi samo jednom godišnje, u dva je dana (31.10. i 1.11.) pogledalo oko 1500 mladih.