U prostorijama Nadbiskupskog duhovnog stola održan je u ponedjeljak 25. studenoga 2019. godine, pod predsjedanjem zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, sastanak Središnjeg odbora za pripremu Susreta hrvatske katoličke mladeži, koji će se pod geslom „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2, 5) održati 9. i 10. svibnja 2020. godine u Zagrebu.

Članovi Središnjeg odbora za pripremu su: pomoćni zagrebački biskupi mons. Mijo Gorski, delegirani predsjednik Središnjeg odbora i mons. Ivan Šaško; generalni vikar mons. Tomislav Subotičanec, biskupski vikar za pastoral preč. Marko Kovač, kancelar NDS-a mons. Stjepan Večković, povjerenik za pastoral mladih vlč. Ivan Valentić, nadbiskupijski ekonom preč. Tomica Šestak, ravnatelj UZUK-a preč. Ivica Budinšćak, pročelnik Tiskovnog ureda preč. Borna Puškarić, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa preč. Anđelko Košćak, rektor Međubiskupijskog sjemeništa preč. Matija Pavlaković, župnik župe sv. Blaža u Zagrebu mons. Zlatko Koren, profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu dr. sc. Krunoslav Novak, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta preč. dr. sc. Josip Šimunović i rektor Hrvatskog nacionalnog marijanskog svetišta u Mariji Bistrici preč. Domagoj Matošević, rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Josipa mons. Antun Sente.

Nakon uvodne molitve Kardinal je pozdravio okupljene članove Odbora, istaknuvši da je nadolazeći Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu događaj iznimnog pastoralnog značenja za Katoličku Crkvu u Hrvatskoj, a napose za Zagrebačku nadbiskupiju. „Želimo tim susretom otvoriti svoja srca i domove mladima iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine i hrvatskog iseljeništva, kako bi po nama doživjeli dobrotu, velikodušnost i milosrđe Oca nebeskog“, rekao je Kardinal. Sastanku su nazočili i nadbiskupski tajnik vlč. Ivan Lukić te tajnica Odbora gospođa Ivana Bosiljevac.

Na sastanku su razmotrena pitanja vezana uz program Susreta te mnoga organizacijska i tehnička pitanja koja se otvaraju kad je riječ o pripremi i realizaciji susreta mladih na takvoj razini. U tom vidu djeluje Organizacijski odbor Susreta pod vodstvom mons. Tomislava Subotičanca i vlč. Ivana Valentića, koji će sačinjavati predsjednici pododbora: za program, za smještaj, za liturgiju, za volontere, za tehnička pitanja te pododbor za medije, kao i drugi pridruženi članovi.

Na sastanku je naglašeno da će prvog dana Susreta, u subotu 9. svibnja, mladi sudjelovati na katehezama po župama Zagrebačke nadbiskupije. Kardinal je istaknuo posebno značenje svečanog euharistijskog Slavlja, koje će se kao središnji događaj Susreta hrvatske katoličke mladeži održati u nedjelju 10. svibnja 2020. godine na Trgu bana Josipa Jelačića. Pododbor za program osmislit će i druge sadržaje kojima će se mladim vjernicima omogućiti jedinstven doživljaj vjere, zajedništva i evanđeoske radosti.

Poseban naglasak stavljen je na smještaj mladih hodočasnika širom Zagrebačke nadbiskupije. „Potičemo župne zajednice, svećenike i vjernike laike da se velikodušno uključe u organizaciju tog Susreta te da otvore svoje domove mladima“, rekao je Kardinal.

Na kraju sastanka Kardinal je odredio da se u svim župama Zagrebačke nadbiskupije moli za uspjeh Susreta hrvatske katoličke mladeži. U tom vidu utvrđeno je da se pripremi i po svim župama Nadbiskupije podijeli prigodna molitva koja će se moliti na kraju euharistijskih slavlja.

Sastanak je prošao u plodnom i konstruktivnom dijalogu te su podijeljeni zadaci koji trebaju biti izvršeni u nadolazećem razdoblju. Sljedeći sastanak Središnjeg odbora održat će se 24. siječnja 2020. godine.