Početkom školske i vjeronaučne godine 2019./2020. potekla je inicijativa da se za ovogodišnje božićne i novogodišnje blagdane, u svojstvu bolje promidžbe sjemenišne zajednice sa Šalate, krene u realizaciju ‘personaliziranog katoličkog kalendara’ koji će ujedno prikazati i svojevrsnu retrospektivu prijeđenog hoda „sjemeništa malenih“ te postati svojevrsna spomenica šalatske zajednice.

Medijska grupa sjemeništaraca počela je tako marljivo prikupljati i selektirati fotografije koje bi podsjećale na određena sjemenišna događanja vezana uz tekuće mjesece u godini, odgojitelji su se pozabavili pitanjem vizualnog identiteta i sadržaja, a sve je upotpunjeno citatima preuzetim od različitih osoba vjerskog i javnog života koji su proteklih godina i desetljeća, u određenim kontekstima, progovorili o sjemeništu i sjemeništarcima.

Projekt, prvi takav u stoljetnoj povijesti ove drevne institucije, u koji je utrošeno oko dva mjeseca intenzivnog rada, ugledao je svjetlo dana zahvaljujući grafičkoj obradi gospođe Mirjane Kos iz Zagreba, a tisak u A3 formatu spiralnog uveza (13 listova) ostvaren je u suradnji s tvrtkom Correctus media d.o.o. iz Zagreba.

Naklada je 200 primjeraka uz dobrovoljni prilog za potrebe sjemeništa, a od 08. prosinca ove godine moći će se pribaviti u kripti crkve sv. Antuna Padovanskog u sklopu Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu (Voćarska cesta 106).