Sjemeništarci po prvi puta u povijesti vode TV emisiju

pod naslovom “Sjemenište danas” na Laudato TV

 

Na prijedlog sjemeništaraca, odgojiteljski tim Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu odlučio je ove godine krenuti s projektom televizijske emisije o sjemeništu.

Zahvaljujući otvorenosti i zainteresiranosti gospođe Ksenije Abramović, ravnateljice LaudatoTV-a, ovaj projekt je od početne ideje postupno došao do prvog vidljivog ostvarenja.

Televizijska emisija nosit će naslov „Sjemenište danas“, jer je upravo i svrha emisije približiti gledateljima život i odgoj u hrvatskim sjemeništima onako kako izgleda i odvija se danas, te pokazati ljepotu Božjeg poziva i odaziva, koji se i danas kod nekih mladića događa u ranijoj dobi života. Zato Crkva u Hrvatskoj i dalje čuva, unatoč malenom broju sjemeništaraca, ovu svoju odgojnu ustanovu, iz koje su potekli mnogi naraštaji današnjih svećenika.

Prva emisija bit će emitirana ove nedjelje, 15. prosinca, s početkom u 14.30 sati. U narednim mjesecima emisija će biti emitirana jednom mjesečno, u pravilu treće nedjelje u mjesecu, a osim zagrebačkog sjemeništa, nositelji emisije bit će i druga hrvatska sjemeništa.

Neka Gospodin blagoslovi i posluži se ovom emisijom kako bi dotaknuo srca gledatelja, osobito onih mladića u našim obiteljima koje On želi u ranijoj dobi života na poseban način privući k svome Srcu!