U subotu i nedjelju, 14. i 15. prosinca 2019., održan je „Vikend u sjemeništu“, na kojem je sudjelovalo 16 dječaka: 5 iz Zagrebačke nadbiskupije, 5 iz Sisačke biskupije i 6 iz Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Duhovnu obnovu za „vikendaše“ vodio je sjemenišni duhovnik, vlč. Petar Mlakar, koji je dječacima u svojim nagovorima pokušao približiti odnos čovjeka i Boga kao odnos prijateljstva i savezništva, u kojem čovjek sa svoje strane računa i oslanja se na Boga, ali i Bog sa svoje strane računa i oslanja se na čovjeka. Neizmjerno je lijepo koračati kroz život znajući da u Isusu imaš najboljeg Prijatelja, koji je uvijek tu i koji će te uhvatiti kada počneš padati, istaknuo je vlč. Mlakar te podijelio sa dječacima nekoliko primjera iz svog života kada je doživio tu sigurnost Isusove blizine i ljubavi.

U sklopu duhovne obnove „vikendaši“ su u subotu pristupili sakramentu Pomirenja te nakon svete Mise i večere odigrali nogometni turnir, podijeljeni u tri ekipe: „Sveti Ivan Pavao II.“, „Blaženi Alojzije Stepinac“ i „Sveta Lucija“. Pobjednik turnira bila je ekipa „Sveta Lucija“. Nakon nogometa dan je zaključen kratkim kršćanskim filmom „Neobičan pastir“ te euharistijskim klanjanjem.

U nedjeljnom dijelu programa „vikendaši“ su sa sjemeništarcima sudjelovali u Jutarnjoj molitvi Časoslova, a nakon doručka duhovnik im je dao potrebne informacije i upute kako bi znali sve što je važno znati o sjemeništu i uvjetima upisa. Luka Vragović, sjemeništarac prve godine, podijelio je sa dečkima svoje svjedočanstvo o upisu u sjemenište i doživljaju Božjeg poziva.

Duhovna obnova zaključena je svetom Misom u sjemenišnoj kripti sv. Antuna i zajedničkim objedom, u sklopu kojeg je rektor sjemeništa, preč. Matija Pavlaković, izrazio nadu da će neki od dječaka upisati sjemenište te ih potaknuo da o tome ozbiljno promisle. Nakon još malo nogometa dječaci su krenuli kući, sa zadovoljnim osmijehom na licu zbog svega što su u sjemeništu doživjeli. Sljedeći „Vikend u sjemeništu“ zakazan je za 14. i 15. veljače 2020. godine.