U subotu, 14. prosinca 2019., na blagdan svetog Ivana od Križa, petorica sjemeništaraca obukla su karmelski škapular u remetskom svetištu Majke Božje. Naime, svake godine duhovnik sjemeništa upoznaje nove sjemeništarce sa ovom lijepom marijanskom pobožnošću te one koji to požele i za to se pripreme vodi u remetsko svetište kako bi svečano primili škapular.

Obred oblačenja škapulara vodio je otac Ivan Pleše, koji je preporučio sjemeništarcima da svaki dan započnu molitvom kojom će se preporučiti Blaženoj Djevici Mariji. Naime, oblačenjem škapulara vjernik donosi odluku da će nastojati svakodnevno „oblačiti se u Krista“, to jest suobličavati se Njemu po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju, koja je bila sva zaodjenuta u milost Kristovu te koja najbolje vodi učenike svoga Sina prema svetosti.

Također, važno je istaknuti da ovim činom vjernik postaje dionik duhovnih dobara karmelske obitelji. Zahvaljujemo stoga ocima karmelićanima na podršci koju pružaju našim sjemeništarcima na putu njihovog duhovnog rasta i sazrijevanja!