Blagoslovom sjemenišne zajednice započeli 2020. godinu

Po povratku sjemeništaraca, nakon božićnih i novogodišnjih školskih praznika, u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu u ponedjeljak, 06. siječnja, na svetkovinu Bogojavljenja, održao se godišnji blagoslov sjemenišne zajednice, kojega je predvodio vlč. Petar Mlakar, duhovnik Sjemeništa na zagrebačkoj Šalati.

Na samome početku blagoslova sjemeništarci i odgojitelji okupili su se u kućnoj kapelici Navještenja BDM gdje ih je kratkim nagovorom na temelju naviještenog evanđeoskog odlomka (Mt 2, 1-12) uveo duhovnik Petar Mlakar, poželjevši da se ovim blagoslovom među sjemeništarcima jača uzajamno prijateljstvo, iskaže oprost te učvršćuje vjera, kako bi II. školsko polugodište zajednički nastavili u istinskoj radosti.

Zatim je duhovnik Mlakar u pratnji sjemeništaraca – ministranata i članova zbora, uz molitvu i pjesmu popraćenu škropljenjem i kađenjem, najprije blagoslovio svećeničku aulu, zatim sobe i učionice sjemeništaraca, rektorat te odgojiteljske prostorije. Također, blagoslovljeni su i prostori gdje živi nekolicina djelatnika Sjemeništa kako bi se nad svima izlio Božji blagoslov.

Blagoslov sjemenišne zajednice zaključen je završnom molitvom za rast u zvanju isprepletenom ljubavlju u prostorima sjemenišnog zdravljaka “Gloria”.

2020-01-06T22:36:25+01:00
Go to Top