Drugoga dana 60. Teološko – pastoralnog tjedna 29. siječnja ove godine svečanu misu u crkvi Srca Isusova u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati predvodio je varaždinski biskup mons. mr. Bože Radoš u koncelebraciji rektora sjemeništa preč. Matije Pavlakovića, dekana KBF-a u Zagrebu fra dr. Marija Cifraka, OFM i drugih svećenika sudionika pastoralnog skupa.

Svečanu asistenciju činili su bogoslovi i sjemeništarci Varaždinske biskupije, a liturgijsko pjevanje animirao je na orguljama bogoslov Vedran Jakić.

Po završetku euharistijskoga slavlja uslijedio je zajednički ručak biskupa sa pontifikalnom asistencijom varaždinskih bogoslova i sjemeništaraca te odgojiteljima u sjemeništu.

Tijekom objeda biskup Radoš zanimao se za život sjemeništaraca, tijek formacije, a ujedno je okupljenim bogoslovima i sjemeništarcima progovorio o važnosti intelektualnog i duhovnog rasta i razvoja te važnosti poziva i odgovornosti u njegovu odazivu.

Po završetku objeda uslijedila je i zajednička spomen – fotografija sa varaždinskim sjemeništarcima koji su s velikim ushitom dočekali i prvi put komunicirali s novim biskupom Varaždinske biskupije.