Na nedjelju Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu, 02. veljače, nakon otpjevane svečane večernje molitve časoslova Naroda Božjega, u prostorijama Sjemeništa održao se plenum za odgojitelje i sjemeništarce kojim je predsjedao preč. Matija Pavlaković, rektor sjemeništa.

Plenum je započeo u 20.35 sati na kojem je prisustvovalo 25 sjemeništaraca (1 opravdano izostao zbog bolesti) i svi odgojitelji. Na početku plenuma preč. Rektor iznio je plan rada u sjemeništu za II., III. i IV. mjesec, a posebno je apostrofirao nastavak pripreme za nadolazeći Susret Hrvatske katoličke mladeži te Susret sjemeništa RH i BIH kojem će zagrebačko sjemenište jednim dijelom biti i domaćinom te su u točki Razno razmotrene i ostale tekuće stvari unutar života sjemenišne zajednice za nadolazeći period godine.

Rektor je posebno pohvalio sjemeništarce 2., 3. i 4. razreda kao i subraću odgojitelje za njihov trud i angažman u organizaciji te realizaciji 60. Teološko-pastoralnog tjedna koji se od 28.-30. siječnja održavao u prostorima Sjemeništa i pripadajuće Gimnazije.

Posebno je potaknuo sjemeništarce na veći angažman u učenju kroz nadolazeće mjesece kao i na duhovni rast osobito tijekom korizmenog vremena koje pomalo nadolazi, a obraćajući se maturantima potaknuo ih je na početak priprema za nadolazeću maturu.

Na kraju plenuma, završnim blagoslovom i molitvom, preč. Rektor zaželio je svima mnogo uspjeha na duhovnom i intelektualnom planu u ovom, predposljednjem ‘poluvremenu’ školske i sjemenišne godine.