Euharistijsko slavlje predvodio sjemenišni odgojitelj vlč. Luka Premelč

Slavljenjem mise i pjevanjem „Te Deuma“ 18. lipnja, u dvorištu škole (negdašnji prostori AISZ-a) zaključena je „čudnovata“ školska godina za sjemeništarce i vanjske gimnazijalce Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti sa zagrebačke Šalate. Euharistijsko slavlje, uz asistenciju sjemenišnih i gimnazijskih poglavara te duhovnika škole, predvodio je sjemenišni odgojitelj vlč. Luka Premelč, a sudjelovali su i svi ostali profesori, kao i djelatnici Gimnazije.

Sjemenišni odgojitelj Premelč je u propovijedi istaknuo kako je petak, kao posljednji radni dan u tjednu, baš prikladan za zahvalu Bogu, budući da redovito i inače zahvaljujemo nakon što privedemo kraju neko djelo: „A Gospodin je posljednjim danom stvaranja priveo kraju ono što je započeo te se nakon toga odmarao, što je znak i nama da, nakon što privedemo kraju jednu cjelinu, jedno poglavlje života, zahvalimo Gospodinu za sva dobročinstva koja nam je udijelio u tom razdoblju.“

Pri koncu nadahnute homilije vlč. Premelč zahvalio je svima koji su sudjelovali u obogaćivanju đaka u Sjemeništu i Gimnaziji kroz vrlo izazovnu proteklu školsku godinu, a posebnu riječ zahvale izrekao je i ravnateljici prof. Ljubi Duvnjak koja je, zajedno sa osnivačem Gimnazije, uložila mnogo truda i napora da nakon dvaju potresa u 2020. godini, škola nastavi sa redovitim funkcioniranjem u obnovljenim prostorima negdašnje Američke škole, dok drevne prostore Gimnazije sa pripadajućom zvjezdarnicom čeka opsežna rekonstrukcija i obnova u narednim godinama.

Po završetku misnog slavlja učenici i profesori krenuli su u školske klupe kako bi u redovitosti priveli kraju zadnje sate radnog dana, a potom kreću na ljetne praznike za koje želimo da ne budu vrijeme praznine – praznici, već i dalje vrijeme osobnog obogaćenja i blagoslova.